Zelf boekhouden eenvoudig gemaakt: 5 handige apps om zelf je boekhouding te doen

18 februari 2024

Een boekhoudapp om zelf je boekhouding te doen

Zelf je boekhouding doen kan best een uitdaging zijn, maar gelukkig zijn er tegenwoordig handige apps die het een stuk eenvoudiger maken. De juiste software helpt jou om alles op orde te houden, en jouw boekhouding zelf te beheren en overzicht te bewaren.

En als je toch eens vast zit, dan kun je bij Vraag het aan de boekhouder terecht voor tips of advies. We hebben voor jou verschillende boekhoudapps vergeleken, waarmee je jouw boekhouding niet alleen efficiënter maken, maar ook duidelijker. 

Hieronder lichten we 5 handige boekhoudapps toe waarmee je zelf aan de slag kan met jouw eigen boekhouding. Zo wordt boekhouden voor jou heel wat eenvoudiger.

Dexxter

Dexxter is een boekhoudsoftware die zich richt op eenmanszaken die hun boekhouding zelf willen gaan doen. In Dexxter kan je je administratie efficiënt beheren, facturen en offertes versturen. Ook de btw-aangifte voorbereiden en indienen kan je vanuit Dexxter in een handomdraai. Je kan de kosten van jouw onderneming op een overzichtelijke manier bijhouden en beheren. 

Met een maandtarief van € 15 biedt Dexxter een betaalbare oplossing voor de basisboekhouding. Je kan Dexxter ook een maand gratis uitproberen.

Accountable

In Accountable kan je jouw boekhouding moeiteloos bijhouden, maar ook facturen en offertes aanmaken. Via een koppeling met jouw bank hou je jouw boekhouding georganiseerd. Accountable helpt je zowel met de btw-aangifte als jouw belastingaangifte.

Heb je een beperkte boekhouding met niet meer dan 5 facturen per maand, dan kan je met Accountable helemaal gratis aan de slag. Heb je meer facturen, dan kost Accountable € 15,5 per maand voor btw-vrijgestelde ondernemers, of € 22,5 per maand voor btw-plichtige ondernemers.

e-Boekhouden.be

e-Boekhouden is een nieuwkomer in België in 2024. Je kan e-Boekhouden gebruiken voor jouw boekhouding, het opmaken van offertes en facturen. Jouw openstaande betalingen kan je makkelijk opvolgen via de bankkoppeling. In e-Boekhouden kan je ook jouw gepresteerde uren en gereden kilometers bijhouden zodat je deze makkelijk kan aanrekenen aan jouw klant.

Je kan e-boekhouden.be gratis testen gedurende 15 maanden, ideaal voor starters. Daarna kost het € 9,95 of meer, afhankelijk van wat je nodig hebt.

Cashaca

Cashaca draait al wat langer mee in het Belgische boekhoudlandschap. In Cashaca vind je een overzichtelijke en eenvoudige interface om jouw inkomsten en uitgaven te gaan beheren. Cashaca maakt ook de btw-aangifte en resultatenrekening voor jou op.

Cashaca is iets duurder dan de andere boekhoudapps. Ben je vrijgesteld van btw, dan kost Cashaca € 22 per maand. Voor btw-plichtige ondernemers is dit € 33 per maand. Je kan Cashaca 3 maand gratis uitproberen.

Yoursminc.be

Via Yoursminc.be kan je jouw inkomsten, uitgaven en btw op een overzichtelijke manier beheren. Je kan facturen en offertes opmaken, jouw bankrekening koppelen en ook projecten gaan bijhouden en zelfs budgetten beheren.

Je kan starten met Yoursminc.be met een gratis proefabonnement gedurende 3 maanden. Nadien betaal je €9,95 per maand of meer, afhankelijk van de functionaliteiten die je nodig hebt.

Zelf boekhouden in de juiste app

Elke app heeft zijn eigen voor- en nadelen, extra functionaliteiten, en prijs. Door te vergelijken vind je de app die het best bij jouw eenmanszaak past. Probeer ze uit, maak gebruik van de gratis proefperiodes en bepaal zo welke app het meest aansluit bij wat jij nodig hebt.

Kan je bij het zelf doen van jouw boekhouding hulp of advies gebruiken?

Die vind je in de BOOB-toolkit. Naast een schat aan informatie rond de wettelijke regels en verplichtingen, is er ook een maandelijkse Q&A waar je al jouw vragen over jouw boekhouding kan stellen.

Wil je graag meer nieuws en tips?

Laat jouw e-mailadres hier achter en ontvang interessante nieuwtjes en tips waarmee je aan de slag kan.