Zelf je boekhouding doen: 3 interessante voordelen

22 juni 2024

Zelf je boekhouding doen, is dat iets voor jou? Misschien heb je je al wel eens afgevraagd waarom je een boekhouder betaalt om iets te doen wat je zelf kan leren. Hier zijn drie voordelen die je hebt als je jouw boekhouding zelf in handen neemt. Het is makkelijker dan je denkt en kan ook nog eens leuk zijn! 😄

 

1. Bespaar geld 💰

Een boekhouder kost jou al snel meer dan € 1.000 per jaar. Dat spaar je dus uit door zelf je boekhouding te doen. En met dat bedrag kan je wel iets leuks bedenken om mee te doen. Misschien die langverwachte upgrade van jouw laptop of een welverdiende vakantie? Wie wil dat nu niet? 🏝️

Starten om zelf je boekhouding doen is niet zo moeilijk als het lijkt. Voel je je nog niet zeker genoeg om het helemaal alleen te doen? Geen zorgen! Onze Be Your Own Bookkeeper community is er om jou te helpen. Hier vind je niet alleen tips en tricks, maar ook professioneel advies. Zo combineer je het beste van twee werelden: zelf je boekhouding doen en toch een boekhouder in je achterzak, zonder de hoge kosten.

 

2. You’re in control 🎮

Zelf je boekhouding doen geeft je volledige controle over je financiën. Je hebt altijd een helder beeld van je inkomsten en uitgaven en weet exact elke euro naartoe gaat. Je hebt dus zelf de touwtjes in handen. Dit helpt jou om beter te gaan plannen en slimme beslissingen te nemen over hoe je je geld besteedt. En bovendien, eerlijk is eerlijk, niemand kent jouw bedrijf beter dan jij zelf. Dus wie anders is het meest geschikt om dat te doen? 👐
Het is ook een perfecte kans om jezelf bij te scholen in de wereld van cijfers en financiën – kennis die elke ondernemer goed kan gebruiken!

 

3. Word slimmer terwijl je bespaart 🧠

Zelf je boekhouding doen is niet alleen goed voor je portemonnee. Je gaat ook heel wat bijleren. Van de kleine lettertjes in belastingregels tot slimme manieren om kosten te drukken. Je leert alles over btw-aangiftes, inkomsten, uitgaven, en hoe deze je bedrijf beïnvloeden. Ook word je je bewust van de boekhoudkundige verplichtingen en potentiële valkuilen. Niets om schrik van te hebben dus, je gaat er enkel verstandiger door ondernemen!

 

Zelf je boekhouding doen: it’s up to you 🌟

Dus, klaar om geld te besparen, meer controle te krijgen, en iets nieuws te leren? Het zelf doen van je boekhouding kan je veel meer opleveren dan je denkt. Laat je niet afschrikken door cijfers en papierwerk. Met de juiste tools en hulp van experts, neem je zelf je boekhouding in handen.

 

Geïnspireerd om zelf je boekhouding te doen?

Sluit je vandaag nog aan bij onze Be yOur Own Bookkeeper community.

Hier krijg je alle ondersteuning die je nodig hebt om zelfverzekerd en met kennis van zaken je eigen boekhouding te beheren. Laat die cijfers maar komen, jij bent er klaar voor! 🚀

FAQ

Hoe start ik met mijn eigen boekhouding?

Het kan grote stap lijken om zelf aan de slag te gaan met jouw boekhouding. Maar als je dat doordacht aanpakt komt dat helemaal in orde. In deze blogpost kom je te weten welke stappen je moet nemen om van start te gaan met jouw eigen boekhouding.

Is Be yOur Own Bookkeeper (BOOB) een boekhoudprogramma?

Neen, BOOB geeft ondersteuning bij het zelf doen van jouw boekhouding. Je kiest de boekhoudtool die bij jou past. Doe zelf je boekhouding in de tool van jouw keuze. In BOOB zit zowel een exceltemplate die je kan gebruiken als een kortingscode voor softwaretool Dexxter, maar je bent volledig vrij om de tool van jouw keuze te gebruiken. Dat kan dus ook een eigen Excel of andere softwaretool zijn. BOOB is niet gericht op het gebruik van een specifieke boekhoudtool. Met BOOB doe je eenvoudig zelf jouw boekhouding in de tool die bij jou past.

Wil je graag meer nieuws en tips?

Laat jouw e-mailadres hier achter en ontvang interessante nieuwtjes en tips waarmee je aan de slag kan.